ניסיתם פעם להסתכל על זה? הכי מתנשא ולא ברור, מי לעזאזל מבין את הטבלה הזו? כל המספרים האלה, זה הרבה? זה מעט? אף אחד לא יודע ואף אחד לא שואל.
גם רשימת הרכיבים, מלטיתוז, סוכרלוז, E’ים, ועוד מיני חומרים שלא שמענו עליהם מעולם.
לא מלמדים אותנו כדי שלא נדע. זה לא בסדר.
אבל למה?, למה כל כך חשוב שנדע מה כתוב בטבלאות האלה?
זו אחריות שלנו לדעת איזה אוכל בריא יותר ואיזה פחות, מה יכנס הביתה ובאיזו כמות, האם המזון שאני חושב שהוא טוב ובריא אכן באמת כזה.
התעשייה דואגת להסתיר מאיתנו, לשווק לנו דברים עקום, יעני בריא. כל החברות כולן ממש לא דואגות לנו ולא דואגות לבריאותינו, הן דואגות רק לעצמן ורק לכסף.
בואו נלמד להיות צרכנים חכמים ובריאים!. לוקחת על עצמי את האתגר ללמד את כל מי שמעוניין להצליח ולהבין את טבלאות הערכים התזונתיים.
תופתעו לגלות שזה הרבה יותר פשוט ממה שדמיינתם.
עכשיו תכלס איך עושים את זה- פשוט וקל- קחו שני מוצרים דומים, מאותה המשפחה, לדוגמא שני סוגים של מעדני חלב, שימו את הטבלאות של הערכים התזונתיים זו ליד זו והשוו.
והפעם על הכוונת-



אז מה בעצם אנחנו רואים?
אם מסתכלים על ההבדל הקלורי 64/206, פער משמעותי! יותר מפי 3!. OK נמשיך, כמות חלבונים שווה בשני המעדנים 2.9 גרם, הפחמימות בפער ניכר, כמעט פי 2, 11.2/20. שימו לב שב100 גרם מילקי יש 4.45 כפיות סוכר. ואנחנו לא אוכלים 100 גרם, אנחנו אוכלים גביע, שמכיל 133 גרם. כלומר יותר מ-5 כפיות סוכר בגביע מילקי. גם השומנים במילקי יותר מפי 2 בדגש על שומנים רווים וכולסטרול, שכמובן אינם בריאים ורצויים. במילקי יש יותר נתרן, כדי לאזן את כל המתיקות המטורפת הזו ופחות סידן. למעשה מדובר בממתק לכל דבר ועניין, אין בו זכר לבריאות.
גם היופלה דובדבן לא חף מפשע, גם בו יש כמעט 4 כפיות סוכר, אבל לפחות פחות שומנים, ומכאן נובע ההבדל המאוד משמעותי בקלוריות בין השניים. ויתרון נוסף שלו על פני המילקי שבכל זאת מדובר ביוגורט המכיל חיידקים טובים ו-10% רכז פרי.
יש מי שיגידו שההבדלים שוליים ומה זה כבר כפית סוכר הבדל, אבל! מעדן כבר מזמן הפך להיות בן בית, מוצר צריכה בסיסי ויומיומי במקרר המשפחתי. לכן ההבדלים “הקטנים” האלה הופכים משמעותיים מאוד עם הזמן.
הגעתם עד כאן?
נהדר עכשיו אתם מוזמנים להוציא את המעדן שאתם קונים הביתה ולהשוות.
ספרו לי מה גיליתם?